Manon ter Hogt Juwelen in Borculo

Verfijnde juwelen met een verhaal geïnspireerd door de natuur

Over Manon ter Hogt Juwelen

Manon ter Hogt Juwelen valt onder de rubriek juwelier in Lochem.

Wanneer ik achter mijn werkbank zit, de geur van het gieten van goud nog ruik en mijn handen vies zijn van het schuren en polijsten, en een kopje thee binnen handbereik heb, ben ik in mijn element.”

Mijn juwelen worden in eigen atelier op ambachtelijke wijze gemaakt in combinatie met de meest moderne technieken.

Dit zorgt voor een verfijnd en draagbaar juweel.

Ik werk met 18 karaat goud, platina en de mooiste onbehandelde edelstenen en diamanten.

Daarnaast speel ik graag met asymmetrische vormen, dit maakt een juweel aantrekkelijk en spannend om te zien. Alle kanten van een juweel zie ik als een onafscheidelijk geheel.

Met mijn finesse en gevoel voor detail zorg ik ervoor dat de uiteindelijke creatie beschikt over een verfijnde afwerking.

“Een stuk goud omtoveren naar een draagbaar sieraad is gewoon magisch”

17 jaar geleden begon mijn avontuur in de sieradenwereld. Ik hoorde dat er een opleiding was voor goudsmeden in Schoonhoven. Heel eerlijk gezegd wist ik niet dat er zoiets bestond. Wat wel meteen duidelijk was, was dat ik deze opleiding wilde gaan doen.

Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren als goudsmid in loondienst gewerkt. Daarnaast startte ik al vrij snel mijn eigen onderneming.

Ik laat bij het ontwerpen van een nieuw sieraad mijn fantasie en gevoel de vrije loop, inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur, Art Deco en symbolen.

Naast mijn eigen ontwerpen werk ik ook in opdracht. Voor mij is het dan de kunst om mee te voelen met de klant en zo een persoonlijk sieraad te maken. Vaak gaat dit om een speciaal moment in iemands leven, mooie maar ook minder mooie momenten.

Denk hierbij aan een geboorte sieraad, kerstcadeau, verlovingsring of trouwringen, mooie momenten om een sieraad cadeau te geven of te krijgen.

Ook minder mooie momenten zoals het verlies van een dierbare. Ik vind het erg mooi om met een sieraad iemand te kunnen helpen in het verwerkingsproces. In een rouwsieraad is het bijvoorbeeld ook mogelijk om as of een vingerafdruk te verwerken.

Mijn creativiteit en oog voor schoonheid zorgen steeds weer voor een verfijnd juweel.

Aangesloten bij het Nederlandse gilde van goudsmeden.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Manon ter Hogt Juwelen uit de rubriek juwelier uit Lochem is gevestigd aan de Spoorstraat 16a in Borculo. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-12210132.

Diensten en producten voor juwelier

Trefwoorden die horen bij Manon ter Hogt Juwelen zijn o.a. :